Petroleum – och bränsleindustri

Petrokemiska råvaror spelar en viktig roll i många av de produkter vi kommer i kontakt med dagligen. Viktigt är att de petrokemiska ingredienserna är noggrannt testade så att de inte orsakar problem i de produkter de i slutänden ingår i. Följderna kan annars bli katastrofala för både miljön och för dem som fysiskt kommer i kontakt med felaktiga produkter.

Olika typer av biobränslen utvecklas i en rasande takt. Lika viktigt är det att i dessa ”nya” produkter analysera de ingående komponenterna samt den färdiga produkten så att deras egenskaper uppfyller ställda prestanda- som säkerhetskrav.

Med vår leverantör Analytik Jena kan vi erbjuda ett brett utbud av olika analystekniker som kan säkerställa de fysikaliska egenskaper och kvalitéer som myndigheter, branschorganisationer och andra verksamheter ställer på petroleum- och biobaserade produkter.

Vårt samarbete med Analytik Jena sträcker sig inte bara till försäljning av deras instrument – vi tar ett steg till och erbjuder även service och support på lokal plan för instrumenten.

Vi har många applikationsexempel att dela med oss av från leverantörerna. Nedan finner du ett urval. Skulle det vara något du saknar, tveka inte höra av dig till oss så tar vi fram det du söker.

AAS

Elementanalys (C/N/S/Cl)

ICPMS

ICPOES

TOC

Övrigt