Med skräddarsydda lösningar ”Från gård till gaffel” ser vi till att uppfylla de grundläggande kraven för livsmedelssäkerhet. Livsmedelssäkerhet täcker många aspekter i livsmedelskedjan – från produktens ursprung till dess näringsvärde, förekomsten av patogener, giftiga metaller och andra biologiska föroreningar – till den grundläggande sammansättningen i djurfoder och jord som påverkar djur- och växthälsan. Nationella och internationella direktiv hjälper till att reglera branschen och definiera gränser längs livsmedelskedjan från den grundläggande jordbruksproduktionen till livsmedels-bearbetning och konsumtion. Lär dig mer om hur våra produkter kan hjälpa dig att uppfylla branschkraven, hela vägen från jord till bord.
Näringsanalys i ett industriellt sammanhang – Vad finns det i maten?
En noggrann analys av sammansättningen i livsmedel och jordbruksprodukter är avgörande för att säkerställa produktsäkerhet och för att upprätthålla produktens näringsinnehåll – som spelar en viktig roll i kroppens uppbyggnad och metabolism. Att tillhandahålla rätt balans mellan makromineraler och spårmetaller är viktigt för att upprätthålla en hälsosam livsstil.
Är du intresserad av applikationerna kopplade till näringsanalys? Registrera dig här så skickar vi dem till dig.
Bestämning av giftiga spårelement – Analytiska instrumentlösningar för säkrare riskbedömning av giftiga ämnen
Under de senaste århundradena har en stor ökning av giftiga ämnen som arsenik, kadmium, bly och kvicksilver observerats i vår miljö. Människans livsstil och industrialisering har bidragit till en betydande frigöring av dessa naturligt förekommande element, vilket leder till ökande koncentrationer av dem i livsmedelskedjan. Dessa element kan ha negativa effekter på organismer och leda till allvarliga sjukdomar, organsvikt och till och med dödsfall. Analytik Jena erbjuder olika instrumenttekniker för bestämning av giftiga spårmetaller som möjliggör tillförlitliga riskbedömningar och säker kvalitetsövervakning av livsmedelsprodukter.
Är du intresserad av applikationerna kopplade till giftiga spårelement? Registrera dig här så skickar vi dem till dig.
Analys av jord och gödselmedel – Jordkvaliteten är nyckeln – Snabb detektion av föroreningar
Kvaliteten på jord och gödning som används för att odla jordbruksprodukterna vi konsumerar, spelar en viktig roll för kvaliteten på de livsmedelsprodukter vi köper i affären. Analytiska instrument från Analytik Jena är utformade för att möta branschens högt ställda krav för snabba och omfattande kemiska analyser av jord och gödning, inklusive detektion och kvantifiering av giftiga metaller som kadmium, bly, arsenik, kvicksilver och krom som potentiellt kan överföras till slutkonsumenten.
Är du intresserad av applikationerna kopplade till analys av jord och gödselmedel? Registrera dig här så skickar vi dem till dig.
Livsmedelsbearbetning och förpackning – Övervakning av processkedjan – Högt provflöde och enkel integration
Livsmedelsbearbetningens och förpackningarnas syfte är att bevara och förbättra kvaliteten på våra livsmedelsprodukter när det gäller smak, lukt och utseende. Medan näringsvärde och hälsofrämjande egenskaper blir allt viktigare under bearbetningen av livsmedel, som till exempelvis raffinering, stekning eller bakning samt lagringsprocesser, kan oönskade och skadliga föreningar bildas under processerna som då måste kontrolleras av QA/QC-laboratorier. Analytik Jena erbjuder olika instrument och lösningar för att kontrollera dessa processer.
Är du intresserad av applikationerna kopplade till Food Processing & Packaging? Registrera dig här så skickar vi dem till dig.
Livsmedelsautenticitet – Bestämning av djurarter och ursprung
För att fastställa ursprung och autenticitet har livsmedelsprover blivit en av de viktigaste uppgifterna för QC-laboratorier, och antalet prov ökar stadigt, eftersom falsk märkning av ingredienser och/eller ursprung är ett bekymmer för folkhälsan, beskattning och av religiösa skäl. Därför är tillförlitlig övervakning av försörjningskedjan avgörande för både producent och konsument. Här erbjuder Analytik Jena produkter och lösningar till laboratorier som önskar uppfylla ställda standarder och krav som myndigheter och branschorganisationer ställer.
Är du intresserad av applikationerna kopplade till Food Authenticity? Registrera dig här så skickar vi dem till dig.
Vi har många applikationsexempel att dela med oss av från leverantörerna. Nedan finner du ett urval. Skulle det vara något du saknar, tveka inte höra av dig till oss så tar vi fram det du söker.
AAS
- Determination of mineral contents in non-alcoholic beverages
- Determination of Toxic Traces of Cadmium, Lead, and Thallium in Food
- Determination of Element Contents in Wine Using HR-CS Flame AAS
- Determination of Metals in Dietary Supplements Using HR-CS Solid AAS
- Determination of Total Sulfur in Wine by Molecular Absorption Spectrometry (MAS)
Elementalanalys
- Determination of Total Chlorine in Palm Oil
- Determination of Sulfur in Mustard Oil and other Glucosinolate-rich Edible Oils by Combustion Elemental Analysis with UV- fluorescence Detection
- Fully Automated Determination of Total Chlorine Contents in Different Edible Oils by means of Combustion Elemental Analysis and Coulometric Titration
- Fully Automated Determination of Total Nitrogen in Different Edible Oils by Means of Elemental Analysis and Chemiluminescence Detection
- Fully Automated Determination of Total Sulfur in Different Edible Oils by means of Combustion Elemental Analysis and UV-Fluorescence Detection
- Extended Quality Check for Soy Oil – Determination of Nonmetal Elements Nitrogen, Sulfur and Chlorine by Combustion Elemental Analysis
- Determination of Organically (TOX) and Inorganically Bound (TIX) Chlorine in Palm Oil by Means of Combustion Elemental Analysis and Coulometric Titration
ICPMS
- Monitoring Drinking Water Quality with the PlasmaQuant MS
- Analysis of Food and Agricultural Samples using the PlasmaQuant MS
- Food Authenticity Testing by Strontium Isotope Ratio Determination in Wine and Cereals Using ICP-MS
- Lead Isotope Ratios in Cigars as an Indicator of Authenticity Using ICP-MS
- Analysis of Trace Metals in Cannabis and Cannabis Products by ICP-MS
ICPOES
- Monitoring Drinking Water Quality With HR ICP-OES
- Impurities Analysis in Sunflower Oil by HR ICPOES
- Direct Analysis of Beer by HR ICPOES
- Determination of Trace Elements and Mineral Contents in Edible Oils and Fats by HR ICP-OES
UVVis
- Using SPECORD PLUS for UV/Vis Analysis of Beer: Color
- Palm Oil – UV/Vis Spectrophotometric Quality Assessment Along The Value Chain Using DOBI and Carotene Content According to ISO 17932:2011
- Palm Oil ‒ UV/Vis Spectrophotometric Quality Assessment Along the Value Chain Using the Deterioration of Bleachability Index (DOBI) and Carotene Content According to ISO 17932:2011
- Spectrophotometric Determination of Chromatic Characteristics According to Compendium of International Methods of Wine and Must Analysis (Method OIV-MA-AS2-07B and Method OIV-MA-AS2-11)
TOC
Övrigt
- Bringing More to the Table: Solutions for Food and Agriculture
- Portable Refractometers for the Beer and Wine Industry
- O2, pH and CO2 sensors for Food and Beverage Applications
- Extraction of photosensitive pesticides in food and feed with SOXTHERM
- Total Fat in Meat and Meat Products with SOXTHERM
- TVB-N in Fish and Fish Products with VAPODEST
- Automated Permanganate Index (PI) Conforming to ISO 8467 – Measuring Oxidizability for Source and Drinking Water
- MANTECH Solutions for Food & Beverage